Opis
Ideja za Akademsku rakiju nastala je sasvim slučajno 2015. godine, kada smo odlučili da nakon dužeg vremena teoretisanja, degustiranja i prikupljanja znanja o procesima proizvodnje rakije, ipak ispečemo tu savršenu dunju o kojoj smo toliko maštali. Prešli smo sa reči, na dela.
To vatreno krštenje se pokazalo veoma uspešnim. Rakija se popila brzo, a ko god da je imao priliku da je proba, tražio je još. Tako smo iz godine u godinu, polako, povećavali kapacitete. Rastom i prakticnog znanja o procesima fermentacije i destilacije, odvažili smo se da probamo i sa drugim voćem.
I tako se hobi koji smo radili sa uživanjem,
pretvorio u posao koji radimo s ljubavlju.
Sam naziv Akademska, malo specifičan, nastao je u šali i zadržao se do danas. Prve godine smo za „mobu“ okupili prijatelje da nam pomognu. Među nama bilo je diplomiranih, masterovaca, onih koji su odustali od studija, pa i po koji doktor nauka. Budući da naše prijateljstvo traje od studentskih dana, odlučili smo da je nazovemo Akademska rakija.
Add a review