Opis
PROCES
Naše rakije nastaju u nekoliko ključnih koraka:
IZBOR SIROVINE
Izbor sirovine podrazumeva najpre izbor voćne vrste, a zatim izbor neoštećenih i tehnološki zrelih plodova.
ALKOHOLNO VRENJE
Alkoholno vrenje odnosno fermentacija odabranih plodova obavlja se u strogo kontrolisanim uslovima.
DESTILACIJA
Odmah po okončanju fermentacije pristupamo destilaciji prevreloga kljuka. Destilacija se obavlja na kazanima sa prekidom u radu šarantskog tipa.
DRUGA DESTILACIJA (REDESTILACIJA)
Druga destilacija se obavlja primenom frakcione destilacije čime obezbedjujemo da najkvalitetniji deo destilata čini naše rakije.
SAZREVANJE I STARENJE RAKIJA
U cilju postizanja harmonične, mekše i pitkije rakije sa izraženim bukeom, a u zavisnosti od toga da li želimo obojene ili bele rakije sazrevanje se obavlja u hrastovim buradima ili u neutralnim tankovima.
Kako svako od nas ima posebne želje i specifična očekivanja ukusa odaberite svoju rakiju kako bi se u daljem tekstu upoznali sa procesom njene proizvodnje.
Lokacija
-
Првомајска, Boljevac 19370, Zaječar District, Serbia
Add a review