Site logo
Opis

Crna Ovca je nastala iz ljubavi prema dobroj hrani. Više se niko ne seća kada je to bilo, negde tokom 2012. godine. Sedeli smo na ulici u nekom gradu u Italiji i dok smo jeli sladoled pomislili smo kako je to posao u kome se uživa. Posle tri godine istraživanja, učenja, analiziranja i previše pojedenog sladoleda počeli smo da pravimo naš u Kralja Petra 58. U početku smo se osećali kao crne ovce i do danas se taj osećaj nije izgubio, niti će, sve dok zajedno sa svojim zaposlenima radimo na pravljenju što boljeg sladoleda i širenju ideje o lepoj atmosferi, saradnji, prijateljstvu i zdravom radnom okruženju. U međuvremenu smo sebe ubedili da u svemu tome i uživamo.

Ne znamo šta bismo još rekli? Ima tu sigurno svačega zanimljivog, javićemo kad se setimo.

A naše fotografije ne očekujte dok dijeta ne da još neke rezultate osim duševne patnje.

 

Prvog dana smo imali 16 ukusa. U narednih 47 dana rada napravili smo ih 48. U međuvremenu je taj broj došao do 150 i prestali smo da brojimo. Kada smišljamo nove ukuse, trudimo se da se ne obaziremo na granice i kompromise, pa nam se često desi da eksperiment ne uspe. Tada probamo ponovo.

U Crnoj Ovci sladoled pravimo od početka. To znači da ne koristimo unapred pripremljene baze, smeše, arome i veštačke ukuse, već svim sastojcima dozvoljavamo da sjedine svoje ukuse i arome u dugom procesu pripreme. Sladoled pravimo svakog dana, u količinama koje zadovoljavaju dnevne potrebe i dajemo sve od sebe da do naših mušterija dođe samo svež i dobar proizvod.

Ovako napravljen sladoled zahteva i posebne procese čuvanja i služenja. Zbog toga se služi iz zatvorenih vitrina – pozzetti – koje ukus i teksturu sladoleda mogu da sačuvaju dok ne dođe do kupca. Znamo da ove vitrine nisu atraktivne, jer sladoled ne može da se vidi pre kupovine, ali nudimo kompromis – svaki naš sladoled može da se proba. Tako zadržavamo kvalitet proizvoda, a kupci dobijaju priliku da donesu odluku na najpouzdaniji način, svojim čulom ukusa.

Lokacija
Recenzije
Open
Open hours today: 10:00 - 23:00 Toggle weekly schedule
  • Monday

    10:00 - 23:00

  • Tuesday

    10:00 - 23:00

  • Wednesday

    10:00 - 23:00

  • Thursday

    10:00 - 23:00

  • Friday

    10:00 - 23:00

  • Saturday

    10:00 - 23:00

  • Sunday

    10:00 - 23:00

  • 20. мај 2024. 16:49 local time

Biznis kontakt

    • No comments yet.
    • Add a review